110 års jubilæumsudstilling den 11. august 2007
Dommer: Chantal Mèry, Frankrig
 
For første gang afholdt DKK udstilling i Vejen - en 2 dages udstilling med alle racer begge dage, så der var nærmest trafik-kaos uden for Vejen Idrætscenter i timerne op til udstillingen. Bedømmelserne, der skulle begynde kl. 10, blev da også udsat ½ time af samme grund.

Alle bedømmelserne foregik på de enorme udendørs arealer ved Vejen Idrætscenter, så det var en længere dagsrejse fra parkeringspladsen hen til ringene, og man måtte flere gange undervejs spørge om vej, da skiltningen ikke var for god - lidt en skam, for det var ellers en flot tilrettelagt udstilling.

Vejret var herligt. Der var varmt, men overskyet. Der faldt et par enkelte dråber, men ikke noget af betydning, så det var det ideelle vejr for hundeudstilling.

 
 
Bedst i racen i dværgpudler blev DKCH Phyrus Black Cevin, opdrættet og ejet af Eva Eis på Fyn (billederne af Cevin er taget af Sofie Clemmensen)
 
 
I dværgpudlerne opnåede en meget populær hund at få sit tredie og sidste certifikat til det danske championat. Der var vist ikke mange, der ikke glædede sig, da Gunda Søndergaard Poulsens lille sølvgrå han (Sejcon Grey Flash) vandt åben klasse og derefter blev 2. bedste han med certifikat og Cacib. Man kan kun undre sig over, at Flash ikke er blevet champion for længe siden - han er sådan en dejlig og smuk hund.
 
 
 
I mellempudler deltog den lille hvalpe-tæve Voo-Doo på sin første internationale udstilling. Det så nu ikke ud til at imponere hende. Hun blev bedste mellempudel-hvalp og senere på dagen blev hun placeret blandt de 6 bedste hvalpe i Store Ring. Utrolig flot - specielt taget i betragtning, at alle racer blev bedømt på samme dag (hvor der almindeligvis bliver bedømt halvdelen lørdag og halvdelen søndag), så løberen rundt i store ring var tæt pakket af hvalpe. Voo-Doo ejes af Palle Holm Pedersen , men vises frem af sin "mor" Sus Vang, som forståeligt nok var stolt som en pave.
 
 
 
Bedst i racen i mellempudler blev den sorte han Warming Black Oscar - til dagligt blot Oscar, en herlig dreng, som elsker at tage på udstilling. Han kan næsten ikke sove om natten, inden han skal afsted - på vejen til udstillingen larmer han, så man er ved at blive døv - og på udstillingen karter han rundt, indtil han skal i ringen.....men så er han også i sit es. I store ring blev han senere eneste placerede pudel - han blev Bedst i Gruppen nr. 3.
 
 
 
Ejeren af hunden som fik hanhunde-certifikatet i mellempudler talte syngende svensk, men hunden var dansk helt igennem, nemlig Black Design´s Danish Fashion. "Joker" var i forvejen Svensk Champion, så med certifikatet i dag blev han også Dansk Champion. Han blev Bedste han nr. 2 og han ejes og fremvises af Monica Olsson
 
 
I storpudler stod der Norge på både Bedst i Racen og Bedst i Modsat køn.
Bedst i racen blev den brune storpudel-han Dyrstad´s Leader of the Pack, en meget speciel dreng, som tog det hele med ophøjet ro. Hele dagen sad han på sit bord og skuede ud over det hele - der var ikke noget, der kunne imponere ham. Men han var da også en meget venlig gut - lod sig gerne beundre og sagde ikke nej til at blive nusset. Da han i forvejen var Norsk Champion, blev han med cerfikatet i dag også Dansk Champion. De stolte ejere er P. H. Svendsen og E. Ryste.
 
 
 
Bedst i modsat køn i storpudler blev den norske storpudel-tæve Snow´n Ice Quiana - en hund med meget "tætte forbindelser" til Danmark. Hendes far er CH Joiner´s Quality Quillo Quillan, som ejes af Anna Høyer og hendes søster er CH Snow´n Ice Apricot Queen Mary, som også ejes af Anna Høyer. Opdrætter og ejer er Ann Kristin Sletnes, som bor langt oppe i Norge, så de har været på en lang rejse for at komme herned.......men det er ikke bare Quiana, der har familie i Danmak - Ann Kristin har såmænd selv familie i Vejen.
 
 
En rigtig hyggelig dag, men mon ikke alle var trætte bagefter - specielt dem, der blev til Store Ring, som sluttede meget sent. Og nogen hviledag i morgen bliver det ikke - næh, der er en ny udstilling.
 

Se billeder fra søndagens udstilling - klik her