Vejsalt er noget af det værste for pudelpoter, og det er næsten ikke til at slippe udenom, når temperaturen kommer under frysepunktet. Huden mellem trædepuderne er meget tynd og sårbar, og der kommer let små rifter. Det er virkelig smertefuldt for hunden at få vejsalt op mellem trædepuderne - og det er en ynk at se på - man kan virkelig se, at det gør ondt.

Forebyg ved at holde øje med hundens poter - trædepuderne og huden mellem skal være blød og smidig - det kan være nødvendigt at smøre med en god fugtighedscreme. En god ting kan være at smøre potevoks på trædepuderne inden hunden skal ud at gå - husk at komme op mellem trædepuderne. (Potevoks kan købes i større dyreforretninger)

Hvis uheldet er ude og hunden piber og står og løfter poterne kan du - hvis der er sne - tage noget rent sne og smøre det op mellem trædepuderne, så du får saltet fjernet. Er der ikke sne, må du hjemad med hunden.

Når I kommer hjem - hæld da lunkent vand i en skål og dyp på skift hundens poter i vandet. Tør grundigt efter. Dette gælder uanset om hunden har smerter eller ej. Vejsalt ætser den tynde hud mellem trædepuderne, og det er med at få det væk.