Her er noget, som din hund helt sikkert vil sætte pris på, at I foretager jer sammen: Bagning af hundekiks! Hvis du tager dig af indkøb og bagning, vil hunden helt sikkert gerne gøre det hårde overvågnings- og spise-arbejde.
 
Hundekiks
750 gram fuldkornshvedemel
1 æg
125 ml. planteolie
250 ml mælk
250 gram reven goudaost

Bland mel, æg, olie, mælk og gouda-ost i en skål.
Rul dejen ud til den er ca 1,5 cm tyk.
Udstik små kager - meget gerne små kødben.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Kiksene bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25 minutter og nedkøles på en bagerist, til de er helt kolde

 
Hundekiks 2
200 gram fuldkornshvedemel
2 spsk. honning
1 spsk. druesukker
2 æg
150 gram yoghurt naturel

Ælt dejen til den er smidig.
Rul små boller og læg dem på en smurt bageplade.
Bag dem i ovnen ved 180/200 grader i mindst 15 minitter
 
Godbider til den dovne hund
500 gram frossen fiskefilet
400 gram kartoffelmel
200 gram frosne spinatblade
50 gram hakkede hasselnødder
1 spsk. persille
1 tsk. salt

Spinat og fisk blendes, resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres til en ensartet masse.
Dejen formes i små kugler, der trykkes flade på en bageplade med bagepapir. Størrelsen skal var ca. som en 5-krone.
Godbiderne bages i varmluftovn ved 130-150 grader i ca. 1 time. Efter ½ time vendes de.
 
Glamourkager (giver skinnende blank pels)
250 gram tun på dåse
1/4 l mælk
1/4 l vand
500 gram fintvalsede havregryn
3 æg

Alle ingredienserne blandes godt og kagerne sættes på en beklædt bageplade.
De pensles let med mælk, før de bages i halvanden time ved 180 grader og derefter tørres.

 
Vintergodter
4 kopper majsmel
3 kopper hønselever
2 æg
1 kop grøntsagsbouillon
1 spsk planteolie

Hønseleveren blendes.
Æggene med skal slås ud i en stor skål og skallerne knuses godt.
Alle ingredienserne mikses deri.
Små kager lægges på en bageplade og bages ved 180 grader i mindst 30 minutter

 

Links til flere opskrifter med hundeguf:
http://www.dyrefondet.dk/19-jul/hyttemeier.pdf
http://www.dyrefondet.dk/14-hunde/hunde-2007/hyttem-opskrifter-06-07.pdf
Opskrifterne er lavet af Kirsten Hüttemeier og disse links er indsendt af Niki og Kirsten. Kirsten klippede gennem nogle år Kirsten Hüttemeier sidste storpudel Nicole, og Kirstens egen storpudel Niki er opkaldt efter en af Kirsten Hüttemeiers hunde