Pudler kræver pelspleje - det kommer man ikke udenom. Nedenfor kan du se nogle af de remedier, som det kan anbefales at anskaffe sig - og på linksiden under "Hundeartikler" kan du finde nogle af de firmaer, der forhandler dem.
Hvis du selv skulle finde på at begynde at klippe din pudel, er der mange penge at spare. Det er måske ikke så kønt de første gange, men øvelse gør mester. Der afholdes kurser rundt omkring, hvor professionelle hundeklippere kan lære dig om pelspleje og at klippe selv.
 

Kamme og børster
Det er nødvendigt at have mindst 1 børste, 1 karte (ikke for lille) og en kam med brede tænder

 

Udredningsspray
For ikke at slide for meget på pelsen og for at lette på udredningen af filtre er det praktisk med en udrednings-spray

 

Tænder
Til at holde tænderne rene kan man købe en speciel hunde-tandpasta. Til børstning kan man få en hunde-tandbørste, men en lille, almindelig tandbørste er lige så god. Man kan også få nogle specielle dutter til at sætte på fingeren til at børste med. Det er en smagssag, om man bedre kan lide dem. Til fjernelse af tandsten, kan man købe en speciel tandstens-fjerner (magen til dem tandlæger bruger) - de kan fås i spidse eller brede udgaver.

 

Ører
Til fjernelse af pels fra ørernes inderside bruges en pean (ligner en saks, har ender som en pincet og kan låses). Til rensning af ørerne anvendes en speciel ørerens. Kom nogle dråber ørerens på et stykke vat, og rens med en finger. Gentag til øret er rent.

 
Negle
De fleste pudler skal have klippet negle. Anvend en kraftig negletang (man kan få nogle spinkle tænger, og de er ikke meget bevendt). Husk at hos hunden går der en blodåre ud i hver negl, så pas på, at du ikke klipper for tæt. Hvis uheldet skulle være ude, så kan du stoppe blødningen med Clip-Stop........Husk også lige vildtkløerne på forbene - de skal også klippes.
 
 
Klipning med maskine
Der findes flere forskellige klippe-maskiner i alle prislag. Ansigt, tæer, det inderste af halen og maven klippes altid med maskine - med et tæt skær.
Ved moderne klip klippes kroppen med et bredt skær (f.ex. Oster skær 7) - resten klippes med saks.
 
 
Sakse
Det er nødvendigt at have en god saks, når man skal klippe sin pudel. Den skal helst ikke være for kort (19-20 cm) og husk, at den KUN må bruges til din hund (ellers bliver den for hurtigt sløv.
 
 
Elastikker
Hvis din pudel er i løveklip, er det nødvendigt at holde toppen sammen med elastikker. De fås i flere størrelser og i et hav af farver.
 
 
Trimmebord
Det er meget praktisk med et trimmebord, men det er ikke det første, man skal gå hen og investere i. Et bord i en god arbejdshøjde og med et skridsikkert underlag kan være lige så godt, når man bare har en eller to pudler.
 
Tørrer
Tørrere findes i flere forskellige udformninger og prisklasser. En type er den slags, der med høj kraft blæser vandet ud af pelsen, en anden er gulv-tørreren, der virker som en meget kraftig hårtørrer og endelig er der den almindelige håndholdte hårtørrer. Den sidste kan ikke anbefales til store udstillingspelse. Man kan købe specielle hånd-tørrere til hunde - de er kraftigere end almindelige tørrere til mennesker, men man kan da også finde kraftige "menneske-tørrere", som godt kan anvendes til pudler i moderne klip.
 
Shampoo og conditioner
Dette er en hel videnskab for sig. Nogle sværger til den ene shampoo, andre til en anden. Det korte af det lange er, at du ikke kan bruge menneske-shampoo til din pudel (ph-værdien er forkert), og du skal ikke vælge en billig shampoo fra supermarkedet. Vælg en shampoo fra dyrehandleren eller fra et firma, der forhandler hundeartikler. Har din hund tendens til at få tør pels, kan en conditioner anbefales. Der findes shampoo-typer med conditioner i. Er du i tvivl så tal med din opdrætter om det. HUSK - har din hund hud- eller pelsproblemer, så er det dyrlægen, du skal have fat i.