"Hvad med at anskaffe dig en puddel?" - "Nej, helt ærligt - det kan du ikke mene". Mange reagerer desværre sådan. Dette skyldes helt og aldeles, at racen gennem mange årtier er blevet sat i en bås, som er svær at komme ud af. Mange opfatter en puddel udelukkende  som en sofa-/hyggehund eller som en decideret udstillingshund, som klippes i mange faconer. MEN det er jo slet ikke hele sandheden om pudlen. Det er en fantastisk klog, intelligent og alsidig hund.
___________________________________

(Af

Sanne er professionel adfærdsbehandler og instruktør for hunde)
___________________________________

Mischa er så dygtig, at den kan kende forskel på f.eks. røde og grønne klodser.
_____________________________________________________________________________________________

Oprindeligt var pudlen avlet til at være apporterende andehund. Den var fremragende i vandet, og det er faktisk den oprindelige grund til de mange klipninger, man ser i dag: Meget pels på forkroppen til at beskytte brystkassen, pomponer om leddene for at beskytte mod gigt, to pomponer bag den store manke til at beskytte nyrerne, dusk på halen, så hunden var let at få øje på. Resten af pelsen var klippet ned for at mindske vandmodstanden. Dette er så blot blevet udviklet til, hvad vi ser i dag. Mange klippes dog blot ca. hver 2. måned og ikke i særlige specielle faconer. Den findes i fire størrelser: stor-, mellem-, dværg- og toy-puddel.
Pudlen i dag
Pudlen er en utrolig intelligent, samarbejdende og ukompliceret hund. At den både bliver brugt som cirkushund, fører- og redningshund og fremragende agility- og lydighedshund idner lidt om dens alsidighed. Hertil kommer selvfølgelig, at den OGSÅ er en god sofahund.
 
Mischa - et godt eksempel
Pudlen Mischa er to år og bor hos Henriette og Kim. To utroligt gode og engagerede ejere, som virkelig udnytter hundens samarbejdsvilje og intelligens. De træner lidt med hende hver dag, og lærer hende hele tiden nye ting for at stimulere hende. Mischa har vist sig at være en meget selvstændigt tænkende hund, som gør alt for at løse en opgave. Mischa er blevet god til at rydde op (samler ting op og kommer dem i en kasse), henter vasketøj og lægger det i en skuffe, samler bøtter ind og stabler dem oven i hinanden, henter sko (og afleverer dem igen!), kan få noget i munden som hun får besked på at gå over til den anden med (f.eks. ude i haven, hvis Kim skal bruge noget som Henriette har). Det seneste - næsten mest imponerende - hun kan kende forskel på forskellige farvede klodser, og kun komme med den farve, hun bliver bedt om.
Udover hendes intelligens er hun tillige en socialt velfungerende hund, som lever et godt "hundeliv" med omgang med andre hunde, er kun lidt alene hjemme, og dejlige gåture hver dag. Hun klippes hver anden måned, bare så hun er pæn og soigneret. Pudlen er i mange henseender en absolut anbefalelsesværdig race!
Mischa har sans for at rydde op og hente ting til sin herre.  

________________________________________________________________________________

Mischa (som er ugens pudel i uge 31) hedder på stambogen Warming Black Tennessee, men sådan et navn kan man jo ikke rende rundt med til dagligt. Hun lever det perfekte hundeliv sammen med sin familie på Sjælland. Den direkte anledning til ovenstående artikel var Sanne Andersens udtalelse om, at hunde ikke kan se farver. (Sanne er Mischa´s instruktør på træningspladsen). Den tændte mor Henriette af, for selvfølgelig kan hunde se farver - Mischa kan i hvert fald. Sanne blev inviteret hjem, så hun kunne få en demonstration af Mischas evner og færdigheder, og mon ikke hun var imponeret?

Se flere billeder af Mischa - klik her